неділю, 6 липня 2014 р.

Чемпіонат світу з орієнтування


12.07.2014
Ось і закінчився чемпіонат світу із спортивного орієнтування, який проводився паралельно із чемпіонатом світу з трейл-орієнтування. Сьогодні стартувала жіноча і чоловіча естафета на середній дистанції, в якій приймала і українська команда. Трійка жінок:
Ольга Панченко (1 етап)
Надія Волинська(2етап)
Олена Пітрімова(3етап)
Дуже добре виступила на своєму етапі Ольга Панченко, вона передавала естафету шостою. Взагалому вийшов 8 результат, що також не погано. Хоча лідерам програли 17 хвилин((

Трійка хлопців:
Руслан Глібов(1етап)
Павло Ушкварок(2етап)
Олександр Кратов(3етап)
Хлопці показали 11 результат. Руслан Глібов і Павло Ушкварок передавали естафету на 13 місці. Олександр Кратов зміг на 3 етапі обійти 2 спортсменів і взагалому, якось ось так. 

Якщо аналізувати виступ в цілому, то наша збірна цього року виступає сильніше. Стабільніші результати показує Надія Волинська, і хоча їй на спринті не вистачило 1 секунди, ми будемо від неї чекати медалей на майбутніх чемпіонатах. Слабше виступає Олена Пітрімова, яка поступово вливається в колектив нашої збірної. Можливо після старту на чемпіонаті світу, в неї ще більше підвищиться мотивація до тренувань. Олександр Кратов зміг завоювати бронзову медаль на середній дистанції, і він також програв лише 30 секунд. В своєму португальському інтерв'ю Олександр позитивно висловлюється про українську еліту. Але шкода, що в Україні не має повноцінних відборів серед чоловіків. Йому приємно змагатися із Тьєрі Жоржу, можливо і нашим українським спортсменам було б цікаво позмагатися і з Олександром Кратовим, і з Павлом Ушкварком, це тільки сприяло б розвитку орієнтуванню і сприяло підвищенню мотивації серед спортсменів як елітною групи, так і серед юніорів та юнаків.
 Також на найвищу сходинку п'єдесталу піднявся Віталій Кириченко в трейл-орієнтуванні. 
 Але взагалому, в майбутньому, будемо надіятися на ще кращі виступи нашої збірної. Побажаємо наснаги, терпіння і гарної підготовки нашим спортсменам.

11.07.2014
   
   Сьогодні також був другий день дистанції PreO із трейл орієнтування. В нас тут також є медаль, причому найвищого ґатунку. Віталій Кириченко в групі Open виборов золоту медаль, набравши максимальну суму очок, але виграв по часу у інших спортсменів. Вітаємо Віталія з цією перемогою. Також в цій групі виступав Микола Опанасенко - 15 місце і Євген Хоєнко - 37 місце.
    В групі Паралімпік нашим спорсменам не вдалося завоювати призові місця. Владислав Познянський - 12місце, Ігорь Сурьков - 17місце, Ірина Кулікова 24місце.
Офіційні результати: Паралімпік Open
11.07.2014
Інтерв'ю з Олександром Кратовим
  Після денного перериву спортсмени світу виступали сьогодні на середній дистанції. І тут один українець нас порадував. Він економив свої сили, не виступав на спринтерській і довгій дистанції, не біг етап на спринтерській естафеті, а вирішив весь свій потенціал показати на середній дистанцій. Це Олександр Кратов, який зараз тренується і проживає в Швеції. Він зміг попасти в призери і ВИГРАВ БРОНЗОВУ МЕДАЛЬ. Шкода, що тільки третє місце, адже йому не вистачило 34 секунди, щоб бути чемпіоном. Вітаємо Олександра і бажаємо йому подальших успіхів на світових першостях. На цій дистанції серед чоловіків також виступав Павло Ушкварок, але на жаль показав тільки 51 результат.
  Досить сильно виступили дівчата. Надія Волинець була 16, а Ольга Панченко 25.
  Завтра нас чекає естафета. Можливо нас знову чекає медаль, хто знає чим нас порадує завтрашній день.
Офіційні результати: Чоловіки Жінки
Карти чоловічої і жіночої середньої дистанції: КАРТИ
09.07.2014
Вікі про Жоржу
  Ну що ж, сьогодні відбувся старт на довгій дистанції, яка зовсім нас не порадувала. На цій дистанції Україна була представлена двома учасниками як по чоловічій, так і по жіночій групі. Чоловіки зайняли 35 і 36 місце. Жінки - 49 і 51 місце. В жіночій групі перше місце зайняла сьогодні російська спортсменка - Світлана Міронова, вигравши у молодої перспективної Тове Андерсон 31 секунду. А в чоловічій групі вразив всіх знову француз Тьєрі Жоржу, вигравши у Даніеля Хубмана майже півтори хвилини.В своїх 35 років Тьєрі не хоче здавати лідерство.
Офіційні результати: Чоловіки Жінки
Карти довгої дистанції: Довга
09.07.2014
Також сьогодні відбулися старти з Трейл-орієнтування на дистанції PreO. Як видно, з результатів, змагання на цій дистанції проводили у двох класах: Паралімпік і Відкритий клас.
Результати українських спортсменів в класі Паралімпік:
Ігорь Сурьков - 8місце
Ірина Кулікова - 15місце
Владислав Познянський - 28місце
Загальна кількість учасників: 36
Офіційні результати: Паралімпік

Результати українських спортсменів в Відкритому класі:
Віталій Кириченко - 14місце
Микола Опанасенко - 31місце
Євген Хоєнко - 37 місце
Загальна кількість учасників 64
Офіційні результати: Open

Попереду в трейлистів ще один старт. Успіхів їм у випробовуваннях!

07.07.2014
Сьогодні на чемпіонаті світ зі спортивного орієнтування відбулася спринтерська 4 етапна мікс естафета(жінка-чоловік-чоловік-жінка). Довжина етапу для чоловіків складала 4,35км, а для жінок 4км. Всього було 17 пунктів для кожного етапу. Не погано виступила українська команда:
Ольга Панченко(1етап)
Павло Ушкварок(2етап)
Руслан Глібов(3етап)
Надія Волинська(4етап). 
Але на жаль всього 5 місце. По часу уступили тільки 1хвилину і 12секунд.
1місце - Швейцарія
2місце - Данія
3місце - Росія
4місце - Швеція
5місце - Україна
-------------------
Будемо надіятися, хочеться вже медалі!
Офіційні результати: Естафета 


07.07.2014р.
Паралельно з чемпіонатом світу з орієнтування проходить також чемпіонат світу з трейл-орієнтування. Трейл-орієнтування є видом спорту, що акцентує увагу на  читанні карти та природної місцевості. Дисципліна була розроблена, щоб запропонувати всім особам, з вадами руху включно, шанс прийняти участь у змаганнях  зі спортивного орієнтування. Дозволяється використовувати коляски з ручним та електроприводом, трості та допомогу супроводжувальних осіб, тому що швидкість долання дистанції не враховується. В трейл-орієнтуванні важлива точність: на відстані, з пункту спостереження КП, треба визначити правильне згідно карти та легенди положення знаку КП. Час проходження дистанції не має значення. Перемагає учасник, який дав більше правильних відповідей. 
В цьому виді орієнтуванні в фінал на дистанції ТемпО пробилися також наших два спортсмена. Це Євген Хоєнко та Віталій Кириченко. В фіналі вони зайняли 19 і відповідно 21 місце.
Офіційні результати: ТемпО фінал
05.07.2014
Сьогодні в Італії стартував чемпіонат світу із спортивного орієнтування. Провідні спортсмени змагалися сьогодні на дистанції спринту. Зранку відбулися кваліфікаційні забіги. Всіх учасників серед чоловіків і жінок поділили на три групи (40-41 чоловік в чоловічих групах, і 32 в жіночих групах). В фінал потрапляли перших 15 учасників з кожної групи. Серед українських спортсменів в фінал потрапили: Павло Ушкварок, Руслан Глібов, Волинська Надія, Ольга Панченко. Дуже сильний результат показала Волинська Надія, якій не вистачило однієї секунди до 3 місця і 14 секунд до 1 місця. На жаль іншим учасникам нашої збірної не вдалося гарно налаштуватися на фінальний забіг і вони показали результати нижче 20 місця. Надіємося що в подальшому Надія і інші спорстмени української збірної зможуть реалізувати свій потенціал на інших дистанціях чемпіонату світу. Отож, побажаємо їм успіху!!!

Офіційні результати: Фінал жінки Фінал чоловіки
                                    Кваліфікація жінки Кваліфікація чоловіки

-->

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.